Saltar a continguts

Escola Catalana de la Federació de Curses d'Orientació de Catalunya

Navegació

Menú principal

CURS DE TRAÇADORS DE NIVELL I
Tarragona 21 i 22 de Maig 2016

CURS DE TRAÇADORS DE NIVELL I

ADREÇAT A: tots els clubs per renovar e incorporar nous traçadors en les curses de Copa Catalana per competicions de un o dos dies a Peu-O.

DATES: el dissabte 21 de Maig mati i tarda i el Diumenge 22 de Maig pel matí. 

PROFESSORAT: Ferran Santoyo. 

LLOC: Complex Educatiu de Tarragona, autovia de Salou, s/n, 43006 Tarragona.

MATERIAL necessari per l'alumne: rotulador vermell, bolígraf i regla.

REQUISITS PER FER EL CURS: dos anys amb la llicència FEDO o carnet orientació.

PRACTICA DEL CURS: És comunicarà el mateix cap de setmana que és faci el curs. 

DIPLOMA: la FCOC proporcionarà un diploma d'assistència als participants que hagin assistit al 80% de les hores i hagi superat la practica del curs. 

PREUS: 60 Euros  pels federats FCOC-FEDO o esportistes amb Carnet Catalunya Orientació.

Descompte de 10 Euros per les incripcions realitzades abans del diumenge 15-05-2016 a les 23:59h 

CONDICIONS I PROGRAMA ...

CONDICIONS:

El plaç d'inscripcions finalitzarà per tothom el dimarts 18 de Maig 2016 (23:59h). 

El curs no es realitzarà si no s'assoleix un mínim de 10inscrits.

La inscripció no serà vàlida fins que no facis el pagament al nº de compte bancari de la FCOC: ccc"La Caixa" 2100-3011-34-2500034867

Omplir qüestionari d'inscripció: 

FORMULARI D'INSCRIPCIONS

PROGRAMA:

Dissabte 13 de Febrer 2016

9:00 a 14:00 i 16:00 a 21:00

Diumenge 14 de Febrer 2016

9:00 a 14:00

- Presentació del curs 

- Bloc Nivell I:

 1. Traçats dels recorreguts
 2. Tècniques d'orientació
 3. L'elecció de ruta
 4. Terrenys d'orientació
 5. Reconeixement detallat del terreny
 6. Nocions de traçats per categories infantils
 7. Diferencia de recorreguts A,B,C.
 8. Incompatibilitat en l'assignació de controls als diferents traçats i categories d'una prova d'orientació.
Campionats d’Espanya de Centres Escolars d’orientació

 L'Institut Jaume Balmes de Barcelona va participar els passats 27, 28 i 29 de novembre als Campionats d’Espanya de Centres Escolars d’orientació que es van realitzar a Alarcón (Cuenca). 

Mes informacio....

Campionats d’Espanya de Centres Escolars d’orientació
Tira't de Cap 10/2015
DARRER CURS TIRA’T DE CAP A L’ORIENTACIÓ D’AQUEST 2015

 A La Molina es van aplegar un grup rècord de 29 assistents per fer una nova edició del Curs d’iniciació a les cursesd’orientació. En aquesta ocasió, amb 6 famílies apuntades, de manera que hi havien 15 adults i 14 nens i nenes entre 2 i 10 anys. Per això i per primera vegada hi hagué dos tècnics, afegint-se en Lluís OIlora al Ferran Santoyo, per donar una millor atenció i poder optimitzar el programa, ampliant el nombre d’exercicis amb els més petits.  Així dissabte, amb els habituals vídeos i circuits del follet, i score i tècniques pels més grans, s’afegí minicircuits de micro, relleus memòria per equips, minirogaines, i orientació indoor dins l’alberg amb diferents circuits, molts d’aquests nous exercicis per a nens amb material sportident. D’aquesta manera s’aconseguí una doble línia metodològica, una per la gent adulta, i altres per als nens i els pares que els hi supervisaven.

 Diumenge la tradicional cursa-circuit, per famílies,  amb tres llargades diferents: la curta nens, la llarga nens i la 
 d’adults. En aquesta última un parell de famílies va participar amb els nens, i la van acabar. Els mil i un colors dels arbres a la tardor, el bon temps i l’habitual bon tracte de l’Alberg va conformar un bonic cap de setmana, on les 
úniques incidències van ser la picada d’una abella a dues de les intrèpides  joves orientadores.       
 
Ja tenim les dates pel 2016, on esperem es repeteixi l’ampla assistència d’aquest darrer curs. Serà el 7/8 de maig, 
 
18/19 de juny, 10/11 de setembre i 22/23 d’octubre.
 
 

 CURS TIRA'T DE CAP A L'ORIENTACIÓ

 

CAPS DE SETMANA – ANY 2015

 • 16-17 de maig 2015 
 • 20-21 de juny 2015 
 • 5-6 de setembre 2015 
 • 24-25 d’octubre 2015
Tirat de cap 2014

 Any escolar intens d'orientació a la comarca de l'Anoia.

Jornada Jesús María

Any Escolar Intens a la Comarca de l'Anoia

Aquest curs escolar ha estat molt intens pel que fa a la promoció de les curses d'orientació a la comarca de l'Anoia.

PLANS DE PROMOCIÓ DE CURSES D'ORIENTACIÓ

Com ja es ve fent des de fa més de 10 anys és van realitzar els Plans de Promoció en curses d'orientació, activitat oberta i gratuïta a tots els escolars de primària i secundària d'Igualada. Del mes de febrer al mes juny, més de 450 escolars (entre benjamins, alevins i infantils)  de diferents escoles i instituts de la ciutat d’Igualada  han passat pels Plans de Promoció de Curses d’Orientació que organitza el Consell Esportiu de l’Anoia amb l'ajuda de l'ECCO.

Aquestes jornades es duen a terme en al mapa del parc Puig Cornet o al mapa de Les Comes, i consisteixen en una petita explicació teòrica, una petita activitat per aprendre a orientar el mapa i una petita cursa final per parelles. A més a més gràcies a l'ajuda de la FCOC des de fa dos anys podem utilitzar el sistema sportident cosa que agilitza l'activitat i la fa molt més divertida als ulls dels escolars.

A més a més, s'ha detectat que, gràcies aquest Plans, són moltes les escoles que utilitzen aquesta activitat com a sessió final de unitats de programació relacionades amb l'orientació.

En aquest enllaç podeu veure els centres escolars que hi han participat: http://www.ceanoia.cat/esports/curses-dorientacio/165

FORMACIONS:

El mes d'abril d'aquest any, i a partir de la inquietud del professorat d'educació física de la comarca de l'Anoia, es va realitzar una formació (també organitzada pel Consell Esportiu) sobre les curses d'orientació. Aquesta formació va ser impartida pel tècnic de la federació Roger Solé.
També en el mòdul de tècnics d'esports de grau mitjà del Institut Milà i Fontanals es van donar dues sessions formatives de com treballar i preparar activitats de curses d'orientació a la natura.

A més a més, en la majoria de cursos de CIATE organitzats, tant pel Consell Esportiu com pel Consell Comarcal, s'ha treballat una assignatura dedicada a les Curses d'Orientació, en formacions preparades pels tècnics en aquesta matèria: en Pol Ràfols i en Roger Solé.

ESCOLA ESPORTIVA DE CURSES D'ORIENTACIÓ


Finalment, destacar la celebració dels 8 anys d'escola esportiva de curses d'orientació, que amb més de 20 esportistes en edat escolar ha acabat consolidant-se com una activitat més dins les extraescolars de la capital de l'Anoia.

Quim Solé, Laia Domènech, Pol Ràfols i Roger Solé.

Curs de Cartografia Nivell I

CURS DE CARTOGRAFIA

Curs de cartografia per aprendre a elaborar mapes d'orientació a nivell de proves locals i esprint. És donaran més nocions de cartografia per mapes més complexes de "Copa Catalana" a través de mapes base de corba lidar.

 
Data: El curs és farà el cap de setmana del 13-14 de Juny del 2015 a Vic.
 
Lloc: és farà a Vic, encara s'estan fent gestions per determinar el lloc exacte de Vic.
 
Preu: 50€ pels federats FEDO o Carnet Orientació i 90 € pels "No Federats".                  
Tindran un descompte de 10€ per tots aquells que s'inscriguin abans de les 23:59 del dia 25 de Maig del 2015.
 
 
 

II SETMANA DE L'ORIENTACIÓ DEL VALLÈS

 

Llençat de cap a l'esport de la orientació. Aprèn a orientar-te amb un mapa i una brúixola.  Troba fites i diverteix-te.;Corrent o caminant. Individualment, en grup o en família.

setmana d'orientació del Vallès

TRAIL-O Can Dragó. Barcelona.
Diumenge 5 de novembre de 2014

Can Dragó 2014 1
Can Dragó 2014 2

Orientació.es va realitzar al Parc Catalunya de Sabadell un curset d'iniciació a les curses d'orientació per els 50 alumnes de 6è del CEIP de Can Rull  de Sabadell, van aprofitar les 2 hores intensives que dura del curset en el qual van aprendre els conceptes bàsics de l'orientació. Una classe teòrica, uns exercicis pràctics, i una cursa Esprint en què van posar en pràctica el que havien après. Tots els alumnes van acabar amb èxit la cursa final, on els alumnes sense excepció, van aprendre a llegir, interpretar i orientar el mapa amb èxit. 
Fotos i resultats

 

clemente 10 juny 2014
Clemente 10juny 2014 b
Anoia 2014 1

Del mes de febrer al mes d’abril, més de 350 escolars (entre benjamins i alevins)  de diferents escoles de la ciutat d’Igualada  han passat pels Plans de Promoció de Curses d’Orientació que organitza el Consell Esportiu de l’Anoia.

La jornades es realitzen al parc PuigCornet d’Igualada, o al mapa de les Comes i consisteixen en una petita explicació de l’esport d’orientació, una petita activitat per ajudar a orientar el mapa i conèixer la seva simbologia i finalment una petita cursa d’orientació per parelles. Aquest any com a novetat hem començat a utilitzar el sistema sportident, cosa que ens ha premés ser molt més àgils a l’hora de realitzar les classificacions.

Quim Solé, Laia Domènech i Roger Solé.

 

Llista d’escoles participants.

Anoia 2014 2

Cursos d'Orientació Escolar. Sabadell 2014

Sabadell 2014

Después de varios años realizando actividades de orientación para el Consell Esportiu de Sabadell e institutos y empresas, decidimos montar un curso exprés de iniciación a las carreras de orientación que pusimos en marcha el año pasado, en el cual recibimos felicitaciones por el buen desarrollo del curso. Después del éxito obtenido el año anterior nos pidieron que se repitiera este año, y nuevamente tenemos peticiones para el año próximo.
El pasado mes de Mayo se realizaron unos cursos de iniciación a las cursas de orientación para escuelas e institutos, organizado por Orientació.es 
Los cursos se realizaron en el Parc Catalunya el día 19 y en el Parc Central de Sabadell el día 21. Un curso exprés de 2 horas en horario lectivo con un total de asistencia de 161 participantes.
Varios monitores experimentados en las carreras de orientación impartieron unas clases teóricas y prácticas. Los alumnos aprendieron a leer los mapas que se suelen utilizar en dichas carreras de orientación. Aprendieron a caminar con el mapa orientado y realizaron diferentes ejercicios prácticos. Finalmente acabaron realizando una cursa sprint en el cual pusieron en práctica lo aprendido en los ejercicios ofrecidos anteriormente.
La actividad acabo con un refrigerio ofrecido por la empresa Refreskcat.
Podéis encontrar fotografías de la actividad en nuestra página web y en facebook :

www.orientacio.es


FOTOGRAFIES Parc Central. Sabadell

 

FOTOGRAFIES Parc Catalunya. Sabadell

 

Fira de l'esport 2014

Vine a gaudir de l'Orientació i 40 esports més


El Parc de la Ciutadella serà l’escenari, el proper 25 de maig, de la 2a Fira de l’Esport Federat.
 
Els assistents podran participar de manera gratuïta en un circuit de micrOrientació i en el circuit de la cursa de relleus del Trofeu Ciutat de Barcelona 2003 a més de en una gran varietat d’esports amb les activitats i tallers que les més de 40 federacions esportives catalanes han preparat per ensenyar i promocionar l’esport entre els més petits.

Més informació al Bloc de la UFEC.


 

ACTIVITATS ESCOLARS E.C.C.O. 

Escola La Vila. Palamós.
Setmana esportiva: Curses d’Orientació

Escola La Vila. Fotografia
6

 L'Orientació en el Festival de la Infància.

27, 28 i 29 de desembre de 2013. De 11 a 20 hores

3
1
FCOC
2
4
5

Dilluns, 7 d’abril de 2014.
Xerrada Orientació.

A mig matí amb els alumnes de P-4 i P-5 hem mirat un vídeo sobre les curses d’orientació, ells el que faran serà micrOrientació, amb un mapa molt senzill i seguint els números indicats hauran de trobar unes imatges de dibuixos. També els hi hem explicat altres aspectes a tenir en compte, s’ho passaran molt bé!!
Vídeo xerrada P4-P5
Per la tarda, també amb cicle superior, ha estat el moment d’aprofundir en les curses d’orientació, en Carles Salvador U.E.Vic competeix i ha volgut venir a explicar-nos tot el que sap. Ens ha portat un sportident, una brúixola i uns mapes. Primer hem mirat un vídeo, després ens ha explicat com és l’esport a nivell més competitiu i per finalitzar hem observat el mapes del pati de l’escola i del passeig del mar per començar a familiaritzar-nos amb ells i saber que haurem de fer el dimecres i dijous. També li hem preguntat un munt de coses!!!
Vídeo xerrada cicle superior

Dimarts, 8 d’abril de 2014.
Xerrada Orientació.

Avui era el torn de Cicle Inicial, també mirem el vídeo, observem el mapes i fem una explicació del que faran demà i demà passat.
Vídeo xerrada cicle inicial
Aquesta tarda ens ha acompanyat en Manel Sánchez, competeix en curses i expert en cartografia, ens ha fet una explicació detallada dels mapes que s’utilitzen en competició. També hem observat els mapes que nosaltres utilitzarem, demà ho portarem tot a la pràctica!!!!
Vídeo
 xerrada 3r-4t

Dimecres, 9 d’abril de 2014.
Entrenament pati de l'escola.

Avui ja ho posem tot en pràctica!! ens ho hem passat molt bé entrenant per a demà en el pati de l'escola.
Vídeo CICLE INICIAL 100 escolars
Vídeo CICLE MITJÀ 100 escolars
Vídeo CICLE SUPERIOR 100 escolars
Vídeo EDUCACIÓ INFANTIL P4-P5 100 escolars

Dijous, 10 d’abril de 2014.
Cursa Platja Gran de Palamós.

Avui és el gran dia, a les 8’45 s’inaugura la 1 era edició de les Curses d’Orientació Escola la Vila amb les primeres curses de Cicle Inicial, seguit a les 9’50 amb les curses de Cicle Mitjà i acabant a les 10’50 amb els corredors de Cicle Superior.
Us fem un petit tastet de com ens ho hem passat i com hem corregut, animeu-vos a participar, teniu una bona ocasió aquest dissabte a Girona, cliqueu per a més informació www.aligots.org
Si hi participeu feu-nos algun comentari explicant l’ experiència.
Vídeo CICLE INICIAL 100 escolars
Vídeo CICLE MITJÀ 100 escolars
Vídeo CICLE SUPERIOR 100 escolars

Aquesta informació es del bloc de l’escola La Vila de Palamós.

 

 Cursos E.C.C.O

Jornada de Formació per a Professorat. Barcelona.
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats